Main Street, U.S.A.®

Vrid tillbaka tiden till då gatlamporna bytte från gas till el, och motorer ersatte riktiga hästkrafter. Du befinner dig i Main Street, U.S.A.®, en typisk amerikansk huvudgata från sekelskiftet med vackra hus och färgglada fasader, inspirerade av staden Marceline, Missouri där Walt Disney växte upp.

 

Åkattraktioner

Discovery Arcade

Eureka! Förundras över uppfinningarna från guldåldern, där du kan se modeller i förminskad storlek på några av de största, banbrytande uppfinningarna från 1800-talet. Ta en promenad längs denna varma och gasupplysta hyllning till de inbillade- och ibland bisarra idéer och uppfinningar för framtiden. Från geniala patent till drömmar om en utopisk värld. Du kan se allt här, med häpnadsväckande affischer och montrar fyllda med visionära prylar längs byggnadens stomme av trä och grönt målat gjutjärn. Discovery Arcade: En verkligt inspirerande skildring av människans förhoppningar och innovation.

 

Disneyland Railroad

Hoppa ombord och resa till nästa magiska stopp i Disneyland® Park.

Ta en avkopplande 20-minuters Grand Circle Tour ombord på ett autentiskt ångdrivet tåg. Lyssna på bullret från motorn, de bullriga hjulen och ljudet från tågets visselpipa medan du är ombord på Disneyland Railroad. Det finns mycket bekväma stopp i Main Street, U. S. A®, Frontierland®, Fantasyland® och på Discoveryland®. Det är det perfekta sättet att få en överblick över Disneyland Parks magi och se det pittoreska landskapet med till exempel Grand Diorama, Indiana Jones and Temple of Peril och Pirates of the Caribbean.
 
Disneyland Railroad är också ett enkelt och snabbt sätt att ta sig runt. Och när tågen anländer enligt tidtabellen hela dagen, har du tillräckligt med tid att se allt på stationen innan ombordstigning igen.

 

Horse-Drawn Streetcars

Ta plats och låt dig föras ner längs Main Street, U.S.A., som man gjorde på 1800-talet.

Om du vill undvika trängsel på trottoarerna mellan Town Square och Central Plaza, varför inte resa i stil? Klättra på en av de dekorerade hästdragna spårvagnarna på huvudgatan och låt din majestätiska pecheronhäst traska på kullerstenarna medan du kopplar av i prakt och komfort.

 

Liberty Arcade

Ta en promenad genom Main Street, U.S.A., och lär dig historien bakom den mest kända symbolen i USA.

Upptäck historien om Frihetsgudinnan medan du följer den vackra Liberty Arcade i Disneyland Paris, upplyst av gaslyktor och gjorda med vackert dekorerat järnsmide. Det finns historiska fotografier, illustrationer och uppställningar som visar byggandet av Frihetsgudinnan från början. Detta görs i en berättelse som förbinder Frankrike med USA, du kan även delta i invigningen av statyn vid Statue of Liberty Tableau.

 

 

Main Street Vehicles

Gå tillbaka till sekelskiftet och få en åktur i ett av de mest ikoniska fordonen under de senaste 100 åren.

Ta en nostalgisk åktur till och från Town Square ombord på en veteranbil. Ta en klassisk merca, polisbil, buss, brandbil eller limousine, och luta dig tillbaka när du njuter av åkturen från den ena änden av Main Street, U.S.A. till den andra. Längs vägen ser du en mängd 2- och 3-våningsbutiker och restauranger i viktoriansk stil, från en svunnen tid.
Uppsalingsplats:
Du kan stiga på turer som går i en riktning, vid hållplatserna på Town Square och Central Plaza.


 

Meet 'n' Greet

Meet 'n' Greet with Donald or friends

Stå bredvid Kalle Anka eller hans vänner och skapa magiska stunder.
Plats: precis utanför Casey's Corner, Main Street, U.S.A.
Se schemat i parkens program.

 

Meet 'n' Greet with Minnie or friends

Stå bredvid Kajsa eller hennes vänner och skapa magiska stunder.
Plats: strax utanför Liberty Arcade, Main Street, U.S.A.
Se schemat i parkens program.


 

Restauranger och butiker

I Main Street USA® finns det gott om olika magiska matalternativ.

Walt's - an American Restaurant
Denna attraktiva restaurang, som är en hyllning till Walt Disneys liv och arbete, är uppdelad i rum med olika teman som återspeglar de olika världar i Disneyland® Park. Ät till exempel i Frontierland®-rummet som har plockat upp sitt tema från den hemsökta staden Thunder Mesa.

  • Bordsservering

 

Plaza Gardens Restaurant
Njut av en överdådig buffé med internationella rätter som kommer att reta din aptit.

  • Allt du kan äta-buffé

 

Casey's Corner
I denna diner, med baseballtema, får du de bästa varmkorvarna i hela Disneyland® Park.

  • Snabbmat

 

Market House Deli
I denna pulserande New Yorker-deli från början av 1900-talet kan du njuta av varma och kalla smörgåsar, eller så kan du ta dem med dig om du inte kan vänta med att uppleva resten av Disneyland® Park.

  • Snabbmat

 

Victoria's Home-Style Restaurant
På Victoria's pensionat, kan du njuta av varma smörgåsar och fräscha sallader medan du njuter av folklig amerikansk konst på väggarna.

  • Snabbmat

Annat


City Hall
Här hittar du information, broschyrer och kartor. Boka restauranger och andra upplevelser i Disneyland® Paris.

Discovery Arcade and Liberty Arcade
Två täckta arkader på vardera sidan av Main Street, U.S.A. Den ena är tillägnad olika uppfinningar från början av 1900-talet, och den andra är en hyllning till Frihetsgudinnan.
 
Dapper Dan’s a Hair Cuts (mot avgift)
Bli klippt och rakad som på den gamla goda tiden.