Frontierland

Här i Frontierland har du kommit till vilda västerns Amerika på 1800-talet. Du möter de gamla westernhjältarna, cowboys, indianerna och pälsjägarna i en gruvstad med saloons, trätrottoarer och en järnvägsdepå med alla tillbehör. På en flod färdas de gamla hjulångarna och gruvtåget tar dig på en spännande resa runt två klippiga öar.

 

Åkattraktioner

Big Thunder Mountain

Håll fast då detta skenande gruvtåg tar dig och din familj runt i ett hemsökt berg...

Stig längs branta höjder och dyk ned under våldsamma vattenfall på denna familjevänliga, skrämmande åktur i en skenande gruvvagn. I Big Thunder Mountain kommer du ombord på ett mystiskt tåg som tar dig in i ett legendariskt berg på en spännande åktur med dykningar och skarpa svängar under floder i fjärran väster och runt en spökgruvstad. När du dyker ner genom mörkret på ett spår fyllt med dynamit, skakar en kraftfull explosion grottan. Men tåget saktar inte ner, det fortsätter, omgivet av dånande ljud av ett kollapsat gruvschakt. Fladdermöss attackerar. Spåren skakar. En flod rasar ovanför. Klarar du dig med livet i behåll?

  

Phantom Manor

Ta dig samman och bege dig till Phantom Manor, där 999 glada spöken döljer en mycket mörk hemlighet. Ju närmare du kommer, desto läskigare blir det, och du blir kanske tillochmed rädd. Rum blir större, tavlor flyttar sig och speglar böjer sig, och det hela sker med en bakgrund av spöklika ljud. Och när du äntligen har tagit en plats i din ödesdigra vagn, kommer du att höra en röst från ett spöke som får dig att bryta ihop och skrika ännu mer.

  

Pocahontas Indian Village

Led din stam över vilda västern till en trevlig indiansamling, där det klättras och rutschas genom den legendariska prinsessans by. Styr mot skuggan av Thunder Mesa vid Pocahontas Indian Village, och håll utkik efter vad som ligger precis där floden kröker sig. Här gör Pocahontas, Meeko och Gammelmor Pilrot sällskap med unga äventyrslystna, medan de rutschar, klättrar och svingar sig runt den stora utomhuslekplatsen som är baserad på en traditionell amerikansk indianby.

 

 

Rustler Roundup Shootin' Gallery

Är du snabbast på avtryckaren? Från stickande kaktusar till Svarte Petter, ja det finns många mål att träna på.

Känn andan i vilda västern på Disney Rustler Roundup Shootin' Gallery och prova dina skjutfärdigheter på skjutbana full av interaktiva mål i rörelse. Det tillkommer en extra kostnad för den här attraktionen.

 

 

Thunder Mesa Riverboat Landning

Hoppa ombord på en gammal hjulångare och njut av en åktur med flodbåten runt omkring det bästa av den gamla västern.

Ta vattenvägen med Mark Twain eller Molly Brown, två majestätiska hjulångare i 1800-talsstil, och navigera floderna i den fjärran västern på Thunder Mesa Riverboat Landning. På din resa ser du en helt ny vinkel av Big Thunder Mountain och Wilderness Island, och längs vägen får du upplev rinnande vattenfall. Kanske kommer du även att upptäcka några smugglargrottor.


Disneyland Railroad Frontierland Depot

Hoppa ombord och se och hör ljudet av vilda västern när du ångar dig mot ditt nästa magiska stopp vid Disneyland Park. 
 
Ta en avkopplande 20-minuters Grand Circle Tour ombord på ett autentiskt ångdrivet tåg. Lyssna på bullret från motorn, de gnisslande hjulen och ljudet av tågets visselpipa medan du är ombord på Disneyland Railroad. Det finns många bekväma stopp i Fantasyland®, Discoveryland® och på Main Street, U.S.A.®. Det är det perfekta sättet att få en överblick över Disneyland Parks magi och se det pittoreska landskapet med t.ex. Grand Diorama, Indiana Jones and the Temple of Peril och Pirates of the Caribbean.
 
Disneyland Railroad är också ett enkelt och snabbt sätt att ta sig runt. Och då tågen går efter tidtabell varje dag, har du tillräckligt med tid att se allt på stationen innan ombordstigning igen.


 

Meet 'n' Greet

Meet 'n' Greet with Daisy or friends

Stå bredvid Kajsa eller hennes vänner och skapa magiska stunder.
Plats: strax utanför Discovery Arcade - Main Street, U.S.A.
Se schemat i parkens program.


 

Restauranger och butiker

I Frontierland finns det gott om olika magiska matalternativ.

Silver Spur Steakhouse
Silver Spur Steakhouse, en elegant restaurang där de rika boskapsuppfödarna träffades för att äta vid den öppna grillen.

  • Bordsservering

Cowboy Cookout Barbeque
Här hittar du en äkta cowboyfest med stora bitar grillat kött och stöveltrampande dans. Här kan du njuta av kycklingspecialiteter och goda saftiga hamburgare.

  • Snabbmat

 

The Lucky Nugget Saloon
Här kan alla, stora som små, ta en paus och njuta av en trevlig måltid. Det perfekta stället att ta en paus innan du fortsätter ditt Disneyäventyr. Här kan du njuta av flera olika sorters hamburgare.

  • Snabbmat

 

Last Change Cafe
Restaurangen är en gammal utpost från vilda västern, där cowboys kan få en rejäl måltid innan de fortsätter på deras farliga färd. Här serveras tex-mex-inspirerad mat, kyckling och chili con carne.

  • Snabbmat

 

Fuente Del Oro Restaurante
I denna färgglada matsal, som är en relik av den mexikanska dominansen i sydvästra USA, kan du njuta av fajitas, tacos och chili con carne.

  • Snabbmat