Fantasyland

Med Törnrosas magnifika slott som mittpunkt, är du nu i själva sagolandet, där "det var en gång" plötsligt är nu, och du är omgiven av alla huvudpersonerna från din barndoms äventyr, till exempel Peter Pan, Pinocchio, Askungen och den flygande elefanten Dumbo.

 

Åkattraktioner

Alice's Curious Labyrinth

Gå igenom labyrinten i Underlandet, där ett leende från Cheshirekatten väntar dig runt varje hörn. Åk på en fantastisk resa till Den vita kaninens hål och ut på andra sidan via Tulgey Wood, och dörrar i olika storlekar i Alice i Underlandet. Upptäck kända och magiska varelser, hitta felvisande skyltar, möt Cheshirekatten och dra i Hjärter Dams skrämmande labyrint, där kortsoldater dyker upp och skriker "Av med deras huvuden!". Och när du når oskadd fram Törnrosas slott, så njut av belöningen, en vacker syn över Fantasyland® och Alice i Underlandet.

 

 

Blanche-Neige et les Sept Nains®

Ta en tur på en gruvvagn genom Snövits magiska land, och upptäck hur de 7 dvärgarna hjälpte henne att klara av den onda drottningen.

Hej-hå! Hej-hå! Med Blanche-Neige et les Sept Nains, kommer du att uppleva historien om Snövit som aldrig förr, medan du med dina små barn rullar genom det förtrollade landet. Kom ännu närmare det berömda äventyret när du blickar in i den onda drottningens spegel, gå igenom den hemsökta skogen och kika in i stugan hos de sju dvärgarna.

 

 

Casey Jr. – le Petit Train du Cirque

Följ med cirkusen och hoppa ombord på det lyckliga lilla tåget från Dumbo, och få en trevlig åktur upp, ner och runt den lilla underbara miniatyren av Storybook Land.
Hoppa in i en djurbur eller en översmyckade släde, och följ det modiga tåget, Casey Jr-Le Petit Train du Cirque från den animerade klassiska Disneyfilmen Dumbo, på en tur genom Storybook Land. När du graciöst rör dig genom berg och dalar, skal du se de vackra gobelängerna med välkända omgivningar från klassiska Disney-filmer, otroligt bearbetat i miniatyr.

  

 

Dumbo the Flying Elephant

Flyg upp i himlen med allas älskling, den flygande elefanten, och upplev en fantastisk syn av magin under dig.

Hoppa upp på Dumbo och flyg ut i luften med en karusell, mitt i de jublande ljuden från karnevalsmusiken. Attraktionen, baserad på Disneys tecknade klassiker från 1941, bjuder in dig att följa allas älskling, cirkuselefanten, medan du upptäcker att den kan flyga.
Dumbo trogna vän, Timothy Mus, välkomnar dig från den välvda ingången, och styr händelserna med hjälp av sin ”magiska” fjäder. När en munter orgelmelodi hörs från marknaden, börjar Dumbo, den flygande elefanten, graciöst att lyfta från marken, och magiskt börjar flyga runt och omkring.

 

  

'It's a small world'

Sätt seglen på en egendomlig världstur, medan dockor från hela jorden sjunger och dansar till tonerna av "It’s a small world".

Sjung på den klassiska melodin om fred i världen, medan barn från hela världen tar dig runt på en härlig musikalisk tur. Från en färgglad hamn går du ombord på en mysig båt och sätter segel för en 10-minuters resa på Seven Seaways Waterway.
Medan du tittar på en levande bakgrund bestående av omsorgsfullt tillverkade av Papier-maché, glitter och tyg, sjunger knappt 300 dockor i folkdräkter från alla världens hörn, en enkel melodi på sitt eget språk som handlar om fred i världen. Res till alla 7 kontinenter, och när resan slutar, kan du se att det i verkligen är en liten värld vi lever i.

 

  

La Galerie de la Belle au Bois Dormant

Upptäck berättelsen om Törnrosa i den mest förtrollande installationen.

Ta stegen av sten i Törnrosas slott och njut av återberättandet av den berömda saga, i rikt illustrerade böcker, stora gobelänger och majestätiska fönster med glasmosaik.

 

  

La Tanière du Dragon

Våga dig djupt in i det förtrollande Törnrosas slott för att möta en mytisk best.

Gå på tå genom den mörka fängelsehålan "La Tanière du Dragon" under Törnerosaslottet, där en skräckintagen fånge tar en tupplur. En gång var den himlens härskare, nu ligger den besegrade draken kedjad till vassa stenar. Det kan vara så att den småsover lite, men trampa försiktigt, som ett felsteg kommer att leda till en varm och bullrande överraskning.

 

  

Le Carrousel de Lancelot

Ta tag i tyglarna och åk på en förtrollande tur på Sir Lancelots alldeles egna karusell.

Unga riddare bestiger handgjorda ädla springare på Disneys karusell, innan de rider ut på en äventyrlig resa, de sent kommer att glömma.

 

  

Le Pays des Contes de Fées

Gå på en resa till magiska miniatyrländer där litteraturens klassiska verk och oförglömliga Disneystunder blir väckta till liv.

Hoppa ombord på en färgglad 15-sitsig båt för en lugn åktur genom den förtrollande världen i Disneys Storybook Land. Medan du flyter behagligt genom berg och dalar, hålla utkik efter välbekanta installationer från klassiska Disneyfilmer, otroligt bearbetade i miniatyr.

 

  

Les Voyages de Pinocchio

Följ Pinocchio och hans vän Benjamin Syrsa som på sin otroliga resa förvandlas till en riktig pojke i ett äventyr där det inte blir lagt band på känslorna.

Stig in i en trävagn, se Strombolis marionetshow, och upplev när Pinocchio dansar tillsammans med två marionettdockor. Stromboli låser in Pinocchio i en bur, Benjamin Syrsa, ropar "Akta!", och sagan från fjärran land utvecklar sig.
Håll utkik efter fiender, som Kusken, och gläd dig till den instrumentella versionen av "Ser du stjärnan i det blå?". Detta är nämligen ögonblicket då Pinocchio förvandlas till en riktig pojke, och Geppettos verkstad kommer till liv, och Disney-nostalgin fyller luften.

 

  

Mad Hatter's Tea Cups

Gå till Underlandet och gå ombord en färgglad tekopp för en galen snurrtur runt en gigantisk tekanna!

Varje dag är en mycket glad icke-födelsedag för Den Galne Hattmakaren. Och han har bjudit in dig till en av hans förstorade tekoppar för en rolig snurrtur åtföljt av festlig musik.

För galet för mig?

Varje tekopp är utrustad med ett hjul i mitten, där du kan styra riktningen och hastigheten på snurrturen. Om du bestämmer dig för en vild tur, vrid hjulet snabbt och håll fast. Om du vill ha en lugnare åktur, kan du välja att inte röra hjulet alls. Du bör dock vara medveten om att även om du kan styra svängar, kan tekoppen automatiskt vända och svänga runt plattformens däck.

 

  

Meet Mickey Mouse

Gå bakom kulisserna och möt trollkarlen Musse mellan föreställningarna, ta ett foto och få några riktiga magiska Disneytricks och -hemligheter.

Det är ingen illusion. Trollkarlen Musse Pigg har bjudit in dig till hans garderob för en pratstund och för att visa dig hans favorittrollerier, kostymer och rekvisita. Du får uppleva kråkfjädern som fick Dumbo att flyga, Musses hat från Fantasia, och en samling av saker som har använts för de djärvaste eskapaderna. Det är möjligt att Musse visar dig några korttrick innan han ställer upp för fotografering för det mest magiska ögonblick av alla: en bild med dina egna små stjärnor.

 

   

Peter Pan's Flight

Flyg över himlen i en magisk galeon över ett stjärnupplyst London, innan du sveper genom Landet Ingenstans, där sjöjungfrur, indianer och pirater väntar.

Segla in på den månbelysta himlen med Peter Pan's Flight. Gå ombord en färgrik galeon, och med hjälp av lite älvstoft och glada tankar, kommer du ut på ett högtflygande äventyr genom många av de oförglömliga omgivningarna och kända scenerna kända från Disneys tecknade film Peter Pan.
Tillbaka till Önskeön. Resa till Darling-barnens rum och upplev det första mötet med Wendy, Michael, John och Peter Pan. Sväva genom natthimlen över London, där du kommer att se kända platser som bl.a. Big Ben och Tower Bridge blanda sig med en samling av strålande ljus. Dra sedan vidare till Landet Ingenstans, hem för vulkaner och sprudlande vattenfall. När du är, här kan du få en glimt av de förlorade barnen och sjöjungfrulagunen, och segla förbi Döskalleklippan. Susa in i Piratbukten, hem till ett jättepiratskepp, och upplev Peter Pan i en fantastisk duell med Kapten Krok. Så småningom far du tillbaka till London, och lämnar bakom dig den besegrade Kapten Krok.

 

 

Princess Pavilion

Känn dig som en riktig sagoprinsessa och upplev en oförglömlig stund tillsammans med en Disneyprinsessa i den mest förtrollande miljön.

Du är inbjuden att träffa en riktig levande Disneyprinsessa. I Princess Pavilion kan du klä dig vackert. Här är din chans att uppleva en magisk stund i fantastiska omgivningar. En kunglig upplevelse som kommer att minnas länge av alla små gäster.

 

  

Sleeping Beauty Castle

Drömmarna blir till verkligen hos de små gästerna. Deras ansikten lyser upp när de upptäcker detta världsberömda ikoniska kännetecken.

Törnrosas slott når ända upp till skyarna i änden av Main Street, U.S.A.®, och det välkomnar dig till en magisk värld av fantasi och skoj. Slottet, som är den centrala ikonen i Disneyland Paris, inbjuder alla att komma på besök för att fira en plats där drömmar bir till verklighet.

Ett riktigt sagoslott, med imponerande skyhöga spiror, ornamenterade torn, magnifika kungsblåa tak, målade glasmosaiker och gobelänger. Denna 50 meter höga byggnad innehåller både magi och mysterier från fiktiva palats, som den du ser i Disneys tecknade klassiker, Törnrosa, samt element från riktiga franska slott och historiska monument.

 

  

Det stjärnspäckade Disney Illuminations-show

Låt stjärnstoft omge dig när Musse levererar en bländande presentation av klassiska och nya Disney-sagor vid Törnrosas slott. Disney Illuminations kan upplevas när Disneyland Park stänger.

En oförglömlig kvällsshow:

Upptäck hur bröstvärnen och kanontornen på slottet ser ut att röra på sig så häpnadsväckande specialeffekter ger liv åt Disneys magiska värld precis framför ögonen på dig. Gör dig redo att hålla andan när fyrverkerier lyser upp natthimlen med en explosion av färger över Törnrosas slott. Eld och vatten smälter samman i en perfekt harmoni och ger en helt oväntad sensorisk upplevelse. Laserstrålar skär genom trollbindande dimma. Hela tiden har Musse en fest att styra dig genom imponerande projektioner av berömda Disney-sagor, gamla som nya.
 
En stor hyllning till klassiska och nya Disney-berättelser
Låt dig fängslas av de berömda Disney-historierna med Musse vid din sida, som får himlen över Disneyland® Park att gnistra med ett mycket speciellt ljus. Känn spänningen när Elsa presenterar virvlande Frostigt skoj, återupplev ett äventyr från den gamla goda tiden med den nya Skönheten och Odjuret, ryta i kör tillsammans med Lejonkungen, och bli bland de första att får se Star Wars, Pirates of the Caribbean och Den lilla sjöjungfrun i all deras prakt på Törnrosas slott.

 


 

Meet 'n' Greet

Disney Princesses: a Royal Invitation

Känn dig som en riktig sagoprinsessa och upplev en oförglömlig stund tillsammans med en Disney-prinsessa i den mest förtrollande miljön.
Plats: Princess Pavilion - Fantasyland
Se schema i parkens program.


   

 

Meet Mickey Mouse

Gå bakom kulisserna och möt magikern Musse mellan shower, ta ett foto och få några riktiga magiska Disney-trick och hemligheter.
Plats: Meet Mickey Mouse – Fantasyland
Se schema i parkens program.

 

 

Meet 'n' Greet with Alice or friends

Ställ dig bredvid Alice eller hennes vänner och skapa magiska stunder.
Plats: precis utanför Alice’s Curious Labyrinth – Fantasyland
Se schemat i parkens program.

 

 

Meet 'n' Greet with Goofy or friends

Stå bredvid Långben eller hans vänner och skapa magiska stunder.
Plats: Fantasyland
Se schema i parkens program.

 

 

Meet 'n' Greet with Winnie the Pooh or friends

Stå bredvid Nalle Puh hans vänner och skapa magiska stunder.
Plats: Precis vid Le Pays des Contes de Fées – Fantasyland
Se schemat i parkens program.

 

  

Meet 'n' Greet with Woody or friends

Stå bredvid Woody eller hans vänner och skapa magiska stunder.
Plats: Mitt emot Cowboy Cookout Barbecue – Frontierland
Se schemat i parkens program.

 


 

Restauranger och butiker

I Fantasyland finns det gott om olika magiska matalternativ.

Auberge De Cendrillon
Alla små prinsar och prinsessor är välkomna i denna majestätiska medeltida festsal, där du kan äta med de riktiga prinsarna och prinsessorna från Disneys äventyr. Här får du en traditionell fransk måltid.

  • Bordsservering
  • Ät med Disneyfigurer

 

Au Chalet de la Marionnette
Här kan du besöka ett läckert matställe i alphyddestil, som taget ur Pinocchios värld. Här kan du njuta av kycklingspecialiteter och hamburgare.

  • Snabbmat

 

Pizzeria Bella Notte
Ät pasta som Lady och Lufsen gjorde det i filmen med samma namn, som blev en av Disneys stora klassiker. Om du inte gillar pasta, kan du njuta av en läcker pizza.

  • Snabbmat

 

Toad Hall Restaurant
I detta eleganta engelska hem, serveras fisk and chips i en miljö inspirerad av boken Det susar i säven.

  • Snabbmat