Adventureland

 

Du är mitt i en värld av action. Klättra in i familjen Robinsons träd, gå över brusande vattenfall på vajande hängbroar eller res på det oroliga havet mitt under ett piratanfall. Oavsett om du är i Orienten eller Karibien är upplevelserna garanterade, och i mitten av allt ligger Kapten Kroks piratskepp.

Åkattraktioner

Adventure Isle

Kul för familjen, ohoj! Var modig och utforska det mystiska landet och se om du kan hitta hemligheterna bakom Skull Rock. Gör dina små skattjagare redo för en åktur som de aldrig glömmer. Från det otäcka Skull Rock till det överraskande landskapet på Spyglass Hill, finns det hemligheter och historier som skall hittas och upplevas i varje vrå och skrymsle. På Adventure Isle skall ni hålla ett vakande öga för vad som finns framför dig eftersom det finns faror som lurar under de korsande hängbroarna, bredvid smala stigar och inuti spöklika grottor. Följ kartan på Adventure Isle och om du hittar smugglarnas flyktvägar belönas du med en fin utsikt över hela området om dagen, och när natten har fallit på ger lyktorna ger dig en helt annan upplevelse.

 

Indiana Jones™ and the Temple of Peril

Håll hårt fast när denna skenande vagn tar dig in och ut ur mörkret och genom mystiska ruiner i djungeln.

Du skickas ut för att undersöka vad som hände med en tidigare expedition. Du får snabbt reda på att det är något som inte är som det ska vara i farans tempel. Människorna har övergett lägret men är fortfarande fullt av deras kläder, mat och utrustning. Det ser ut som de har rymt från något. Men vad? Medan du rör dig genom tät undervegetation kommer stenormskulpturer (Ja, ormar!) ut och stirrar hotande på dig. Ett svagt dån och skrik hörs på avstånd. Sökandet tar fart! Efter klättring upp till ingången till templet, stiger du på en rälsvagn i hopp om att den kommer att leda dig till den saknade expeditionen. Den skakiga vagnen dras med en kedja upp till toppen av utgrävningen. Du söker efter tecken på liv, men innan du hinner återhämta dig sänder en mystisk kraft vagnen in skenande spiral som svänger och snor sig genom de mörkaste hörnen i den förbannade ruinen. Glöm allt om att hitta dina vänner, du måste använda allt ditt mod som Indiana Jones för att ens komma ut levande!

 

La Cabane des Robinson

Klättra högst upp i det magnifika trähuset, som familjen Robinson kallar sitt hem. Här kan du gå upp längs snirklande gångbroar och trappor som leder till flera vackert inredda rum, inklusive kök, bibliotek och några sovrum, alla dekorerade med saker som är hittade. Och när du kommer upp till utsiktsplatsen, ta ett teleskop och njut av den fantastiska utsikten av ön under dig. Trädhuset från Disneys Familjen Robinson är verkligen toppen av god livsstil!

 

Le Passage Enchanté d'Aladdin

Se de underbara miniatyrscenerna från staden Agrabah, och följ historien om Aladdin som du aldrig har upplevt den förut.

Kliv in i Agrabahs slingrande stenpassager och få dina egna önskningar uppfyllda. Res genom "Le passage Enchanté d'Aladdin" i din egen takt när du går förbi magiska uppsättningar, återskapade från kända scener från filmen.

 

Pirate Galleon

Hoppa ombord på denna berömda galleon där Jolly Roger vajar för vinden, och få en vild piratupplevelse med ”alle man på däck”. Arrrgh!

Samla ihop alla busar, bemanna däcket, och inta Disney Pirate Galleon. Unga plundrare kan rymma från hamnen till styrbord och inspektera kanonerna. Men de måste alltid vara på sin vakt, då bistra pirater snabbt kommer att få dem att gå på plankan!

 

Pirates' Beach

Ohoj där! Ta en huggare och hugg lös i denna lekplats för sjörövarflickor och -pojkar.

Ta dig djupt in i Adventureland® genom mörka grottor och förbi Davy Jones' Locker till Skull Rock. När du anländer till Disney Pirates' Beach avslöjas två piratlekplatser fyllda med repstegar, rutschbanor och även en planka för att hålla alla små busar i schack.

 

Pirates of the Caribbean

Gå på plankan i denna skrämmande piratplundring, nu med kapten Jack Sparrow och hans ökända besättning ombord. Ta din lilla rövare och fly till en månbelyst lagun, gå ombord på ditt skepp och sätt segel på en förfriskande resa genom en legendarisk tid. Musköteld och explosioner fyller luften när du följer med kapten Jack Sparrow på hans resa, inte helt utan hinder, för att hitta gömda skatter. Där väntar dig ett möte med fallna skelett-fiender. Men akta dig för den hämndlystna kapten Barbossa som konfronterar de som förråder honom, och månskenet gör honom till en fruktansvärd zombie precis framför ögonen på dig.


Meet 'n' Greet

Meet 'n' Greet with Aladdin or friends

Stå bredvid Aladdin eller hans vänner och skapa magiska stunder.
Plats: nära restaurangen Agrabah Café - Adventureland.
Se schemat i parkens program.

 

Meet 'n' Greet with Baloo or friends

Stå bredvid Baloo eller hans vänner och skapa magiska stunder.
Plats: Nära restaurangen Hakuna Matata - Adventureland.
Se schemat i parkens program.

 

Meet 'n' Greet with Peter Pan or friends

Stå bredvid Peter Pan eller hans vänner och skapa magiska stunder.
Plats: Mitt emot Pirates' Beach - Adventureland.
Se schemat i parkens program.

 

Meet 'n' Greet with Pluto or friends

Stå bredvid Pluto eller hans vänner och skapa magiska stunder.
Plats: Nära restaurangen Colonel Hathi's Pizza Outpost - Adventureland.
Se schemat i parkens program.


Restauranger

I Adventureland finns det gott om olika magiska matalternativ.

Restaurang Agrabah Cafe

Färgglad restaurang med läckra och doftande specialiteter från Medelhavet och Afrika.

  • Allt du kan äta-buffé

 

Captain Jack's - Restaurant des Pirates

I månskenet av den tropiska natten, kan du njuta av fiskspecialiteter och mat från det kreolska köket i restaurangen, som ligger inne i själva attraktionen: "Pirates of Caribbean".

  • Bordservering

 

Colonel Hathi's Pizza Outpost

Flera av karaktärerna från Djungelboken hänger i denna gamla klubb för upptäcktsresande. Här kan du njuta av pasta, lasagne och pizza.

  • Snabbmat

 

Restaurant Hakuna Matata

Här kan alla små lejon och lejoninnor få en trevlig måltid innan äventyret i parkerna fortsätter. Njut av kebab, sallader och risrätter.

  • Snabbmat

 

Café de la Brousse

Koppla av och njut av ett mellanmål i skuggan av dessa afrikanska hyddor på stranden av en oas.

  • Ta med