FAQ

Nedan har vi samlat ett antal frågor som vi får regelbundet. Om du inte hittar svaret på din fråga nedan är du välkommen att kontakta oss.

Parker

Hur många parker finns det i Disneyland® Paris?
Disneyland Paris har två nöjesparker, Disneyland® Park och Walt Disney Studios®.

Hur mycket kostar entrén till parkerna?
Vid bokning av vistelse med Magic Tours ingår entré till parkerna. Du har tillgång till parkerna från att de öppnar på ankomstdagen tills de stänger på hemresedagen.

Vad kostar det att prova åkattraktionerna?
När entré till parkerna är betalt är åkattraktionerna gratis (några ställen, t.ex. spelarkaden, kostar pengar).

Vad är Premier Access?
Med Premier Access hinner du åka ännu fler turer på dina favoritattraktioner. Om du vill att det går extra snabbt är betaltjänsten Premier Access för dig. Du måste ladda ner den officiella Disneyland® Paris-appen för att få tillgång till ett Standby Pass eller Premier Access.

Kan vi ta med egna lunchpaket till parkerna?
Det är inte tillåtet att ta med egen mat in i parkerna. Det finns dock möjlighet att köpa allt från snabbmat till gourmetmat på Disneyland® Park, Walt Disney Studios® och Disney Village®.

Kan vi ta med en barnvagn in i parkerna?
Det är tillåtet att ta med egen barnvagn samt rullstol. Om du behöver hyra en barnvagn eller rullstol kan detta göras på Disneyland® Park eller Walt Disney Studios® mot en avgift.

När är det färst åkattraktionerna stängda i parkerna?
Disneyland® Paris är öppet 365 dagar om året. Detta innebär att det är nödvändigt att stänga åkattraktioner kontinuerligt för renovering och underhåll. Dessa planerade stängningar är jämnt fördelade över året. Förutom de planerade stängningarna kan det finnas åkattraktioner som måste stängas regelbundet av andra skäl.

Vistelse

Hur många personer får plats i ett rum?
De allra flesta rum på Disneyland® Paris har plats för fyra personer plus ett barn under 3 år. Stugorna på Davy Crockett Ranch rymmer sex personer plus ett barn under 3 år. Vissa hotell har rum som rymmer fem eller sex personer. För mer info kontakta en resekonsult på +45 70130330.

Vårt barn sover alltid i vår säng hemma, kan vi inte göra detsamma på Disneyland® Paris hotell så att vi kan vara fem personer i rummet?
Rummen på Disneyland® Paris är i de flesta fall gjorda för fyra personer. Dessa rum rymmer endast fem personer om ett barn är under 3 år. Om ni som familj behöver två rum kan vi begära rum med dörr emellan. Detta kan dock inte garanteras.

Finns det Wi-Fi på rummen?
Disneyland® Hotel, Hotel New York - The Art of Marvel®, Newport Bay Club® och Sequoia Lodge® erbjuder gratis Wi-Fi på rummen. Santa Fe®, Cheyenne® och Davy Crockett Ranch har gratis Wi-Fi i vissa allmänna utrymmen.

Finns frukost på hotellen?
Det är möjligt att köpa frukost på alla hotell i Disneyland® Paris. Frukost ingår dock vid köp av en vistelse på Algonquin's Explorers Hotel.

Kan vi ta med en hund till Disneyland Paris?
På Disney Davy Crockett Ranch finns det några stugor där hundar kan tas med mot en extra kostnad. För mer information om priser och andra krav kontakta en resekonsult på +45 70130330.

Pension

Vad är fördelen med att boka en pension hemifrån?
När du bokar din pension hemifrån sparar du pengar jämfört med att betala för samma måltider direkt på Disneyland® Paris restauranger.

Vi planerar en dag i Paris och behöver därför bara pension på några dagar, vad gör vi?
Pensionen ska i princip följa antalet nätter du har. Det innebär att om du har tre nätter måste du köpa tre dagars pension. Om du vet i förväg att du inte kommer att äta på Disneyland® Paris varje dag rekommenderar vi halvpension istället för helpension. Med halvpension kan du använda två matbiljetter på en dag och därmed ha en dag utan biljetter.

Vi har ett litet barn med oss som inte äter mycket. Kan vi avstå från att beställa pension för barnet?
Barn under tre år kan inte boka pension hemifrån. På vissa restauranger äter barn under tre år gratis, på andra betalar de för vad de äter. Barn över tre år måste betala pension hemifrån om andra på resan också vill ha pension.

Är det nödvändigt att boka bord när vi har bokat pension hemifrån?
Att boka pension innebär inte bordsbokning. Vi rekommenderar alltid att du bokar bord om du vill äta på en specifik restaurang eller vid en specifik tidpunkt. Bordsbokning kan göras upp till 12 månader före ankomst i Disneyland Paris-appen eller via telefon +33 160 30 40 50 (engelsktalande personal). Du kan också boka bord hos conciergen på hotellet när du anländer.

Matallergier och särskilda kostbehov
De flesta restauranger i Disneyland Paris erbjuder en mängd olika alternativ för personer med matallergier och särskilda kostbehov, samt ett urval av speciella frukostalternativ. Dessa produkter ingår dock inte i den vanliga buffén, varför det är viktigt att restaurangchefen på hotellet informeras om dina särskilda kostbehov före ankomst.

Nedan kan du se en lista över de restauranger i parkerna som erbjuder mat för dem med matallergier och särskilda kostbehov:

Disneyland® Park

Captain Jack's - Restaurant des Pirates
Silver Spur Steakhouse
Walt's - an American Restaurant
Auberge de Cendrillon
Plaza Gardens Restaurant
Restaurant Agrabah Café
Buzz Lightyear's Pizza Planet Restaurant
Colonel Hathi's Pizza Outpost
Restaurant Hakuna Matata

Frontierland®

Fuente del Oro Restaurante
Last Chance Café
Cowboy Cookout Barbecue
The Lucky Nugget Saloon

Main Street, U.S.A®

Casey's Corner
Market House Deli
Victoria's Home-Style Restaurant

Fantasyland®

Au Chalet de la Marionnette
Pizzeria Bella Notte
Toad Hall Restaurant

Discoveryland®

Café Hyperion

Walt Disney Studios®Park

Restaurant des stars
Bistrot chez Remy
Restaurant En Coulisse
Disney Blockbuster Café
Café des Cascadeurs

Disney Village®

La Grange at Billy Bob's Country Western Saloon (buffetservice)
Annette's Diner
The Steakhouse Restaurant
Café Mickey
New York Style Sandwiches

Transport

Vad är det enklaste sättet att ta sig från flygplatsen till Disneyland® Paris?
Magic Tours erbjuder, i samarbete med Magical Shuttle och Disneyland Paris, flygplatstransfer från Orly och Charles De Gaulle till Disneyland® Paris. Bussarna kör mellan ca 9.00 - 19.00 (med reservation för ändringar). Om du är osäker på om du kan ta bussen är du välkommen att kontakta en resekonsult på +45 70130330.

Vad är det enklaste sättet att besöka Paris när man bor på Disneyland® Paris?
Vi brukar rekommendera att ta tåget till Paris. Tåget går från ingången till parkerna och direkt till Paris. På tågstationen kan personalen guida dig till vilken biljett du behöver. Tågresan tar cirka 45 minuter. Det är också möjligt att köra till Paris. Transporttiden är ungefär densamma, men många tycker att det är obehagligt att köra bil i Paris stad.

Hur tar vi oss från hotellet till Disneyland® Park och Walt Disney Studios®?
Från Disneys hotell (förutom Davy Crockett Ranch) och från Disneys partnerhotell finns det gratisbussar som kan ta dig till parkerna om du behöver det. Vi rekommenderar dock att du går på promenad om du bor på Disneys egna hotell, då det ofta går lika fort. På Villages Nature® Paris kan du ta dig till parkerna med allmän bussresa, på cirka 25 minuters bilresa, mot en avgift - men vi rekommenderar att du har din egen bil tillgänglig.