Nya säkerhetsåtgärder

Det är dags för lite magi igen: Disneyland® Paris har påbörjat ett flerfasigt återöppnande av Europas magiska centrum – det har vi sett fram emot. I samband med återöppnandet följer en rad förbättrade hälso- och säkerhetsåtgärder, som du kan läsa mer om på sidan här.”

Sikkerhedsforanstaltninger i Disneyland Paris

Med återöppnandet av Disneyland® Paris följer ett antal förbättrade hälso- och säkerhetsåtgärder. Säkerheten för gäster och anställda är av högsta prioritet, varför Disneyland® Paris återöppningsplan är i flera faser och tar ett antal reservationer och restriktioner längs vägen. Bland annat kommer Disneyland® Paris bara att välkomna ett begränsat antal gäster, säkerställa fysiskt avstånd, förbättra städning och sanitet, anpassade till rekommendationerna från lokala hälso- och arbetsmyndigheter, samt kräver användning av munskydd för alla gäster från 7 år och uppåt. Detta gäller även anställda och entreprenörer. Disneyland® Paris optimerade hälso- och säkerhetsåtgärder kommer att utvecklas i samband med den globala situationen, och ligger alltid i linje med de franska myndigheternas vägledningar. Nedan kan du läsa mer om de olika åtgärderna.

Covidbevis för tillgång till parkerna

Från och med den 21 juli krävs covidbevis för att komma in i Disneylands parker.

Följande möjligheter ger covidbevis på Disneyland:

Barn 0-11 år:

 • Inga krav på covidbevis.

Barn 12-15 år:

 • Vaccinerad med 2 doser (Pfizer, Moderna, AstraZeneca).
 • Vaccinerad med 1 dos + bevis på tidigare infektion (minst 7 dagar sedan du fick dosen).
 • EU Immunitetspass med bevis på tidigare infektion (positivt PCR-test 11 dagar – 6 månader gammalt).
 • Negativt PCR- eller antigentest (högst 24 timmar gammalt).

Barn 16-17 år:

 • Vaccinerad med 2 doser (Pfizer, Moderna, AstraZeneca).
 • Vaccinerad med 1 dos + bevis på tidigare infektion (minst 7 dagar sedan du fick dosen).
 • EU Immunitetspass med bevis på tidigare infektion (positiv PCR-test 11 dagar – 6 månader gammalt).
 • Medicinskt bevis på att du inte tål vaccinet.
 • Bevis på att påbörjad vaccinering + negativt PCR- eller antigentest (högst 24 timmar gammalt). Den första dosen vara tagen före den 15 februari 2022 och den andra skall vara inbokad högst 4 veckor senare.

Från 18 års ålder:

 • Vaccinerad med 3 doser (senaste dosen måste vara tagen senast 7 månader efter andra dosen, och måste vara över 7 dagar gammal). ÄNDRING 15/02/2022: Vaccinerad med 3 doser (sista dosen måste vara tagen senast 4 månader efter andra dosen, och måste vara över 7 dagar gammal).
 • Vaccinerad med 1 dos + påfyllnadsdos + bevis på tidigare infektion (minst 7 dagar sedan du fick dosen påfyllnadsdosen).
 • EU Immunitetspass med bevis på tidigare infektion (positivt PCR-test 11 dagar – 6 månader gammalt).
 • Medicinskt bevis på att du inte tål vaccinet.
 • Bevis på att påbörjad vaccinering + negativt PCR- eller antigentest (högst 24 timmar gammalt). Den första dosen vara tagen före den 15 februari 2022 och den andra skall vara inbokad högst 4 veckor senare.

Barn under 12 år behöver inte visa upp covidbevis.

Det är möjligt att testas i Disney Village. Tester beställs och betalas via denna länk: https://disney.loxamed.fr/

Begränsat antal gäster som tillåts i Disneyland® Paris

För att tillmötesgå en kontrollerad täthet bland gästerna som är i linje med regeringens vägledning om fysiskt avstånd, kommer en av Disneyland® Paris åtgärder att omfatta en begränsning av antalet gäster i parker, attraktioner och hotell. För att kontrollera antalet gäster i parkerna kommer endast ett begränsat antal biljetter att finnas tillgängliga varje dag under den inledande återöppningen.

 • Hotellpaket: Ingen registrering krävs
  Om du köper en vistelse på ett Disneyhotell eller Disney Nature Resort med Magic Tours har du tillgång till alla parker varje dag av din vistelse som vanligt. Kapaciteten på hotellen är tillfälligt annorlunda än tidigare för att säkerställa att inte alltför många gäster besöker Disneyland® Paris samtidigt. Naturligtvis ser vi till att inte sälja fler hotellvistelser än vad riktlinjerna anger. Vid köp av hotellpaket med Magic Tours, eller om du har biljett för ett visst datum behöver du inte registrera dig. Din tillgång till parken är garanterad.

 • Odaterad biljett: Registrera dig i förväg
  Om du har en biljett utan datum (Mini-, Magic-, Super Magic-biljetter) eller ett årskort rekommenderar vi att du från och med juli registrerar dig på Disneyland® Paris onlineplattform för att garantera din entré till Disneyland® Paris för önskat datum (i mån av tillgänglighet). Om du köper en biljett eller årskort från och med nu är registrering obligatorisk.

Åtgärder för att säkerställa fysiskt avstånd

När Disneyland® Paris öppnar igen, upprätthålls regler om fysiska avstånd i hela semesterorten vid köer, vagnar, butiker, hotell, restauranger och andra faciliteter. Relevant skyltning finns som en påminnelse. Nedan kan du läsa om de åtgärder som vidtas i parkernas och boendets olika områden.

 • Sevärdheter och åkattraktioner
  För alla sevärdheter och åkattraktioner kommer varje resa att anpassas till riktlinjerna för fysiskt avstånd – vare sig det gäller köande, påstigning eller genomförande av turen. Personalen på plats kommer att säkerställa rätt avstånd mellan grupper/familjer, medan köavveckling kan komma att ske digitalt. Single Rider- och FASTPASS-tjänster är för närvarande avstängda.

 • Hotell
  Gäster som bor på ett Disney Hotel eller Resort kan fortfarande dra nytta av Extra Magic Time, som ger tillgång till parkerna före de officiella öppettiderna.
  På alla boenden får hissar endast användas av en familj i taget, medan det vid alla diskar och frontbord har installerats skyddsskärmar. Incheckningsrutiner och rumsservice optimeras och anpassas till de fysiska avståndsåtgärderna.

 • Restauranger
  Antal sittplatser i alla restauranger har reducerats, så färre kan äta åt gången, och det är mer avstånd mellan alla matgästerna. Samtidigt introduceras ett nytt Grab & Go-koncept som gör att gästerna kan ta med maten utanför, och njuta av sin måltid i en av de många utomhusområdena i båda parkerna. Bufférestauranger byter till ett allt-du-kan-äta-koncept till bords. Ett nytt bokningssystem för restaurangerna gör det också möjligt för gästerna att boka och säkra sina platser. Bokning rekommenderas för alla restauranger med bordsservice.

 • Disney-figurer
  Det välbekanta konceptet "Meet 'n' Greet" med Disney-figurerna är för tillfället inte tillgängligt, men Disney-figurerna kommer fortfarande att befinna sig i parkerna på nya sätt för att underhålla och glädja gästerna. I den inledande återöppningsfasen kommer många karaktärer från Disney, Pixar, Star Wars och Marvel att vara i parkerna, och ger gästerna minnesvärda fotomöjligheter - från oväntade framträdanden till nya selfieplatser. Nära interaktion som kramar är för tillfället inte tillåtet.

 • Föreställningar och animationer
  Vissa upplevelser som lockar stora folksamlingar, som Disney Stars on Parade och Disney Illuminations avbryts tillfälligt. De kommer dock att vara tillbaka på programmet senare i år. Utom- och inomhus-teatrar kommer att införa ett nytt sittplatssystem. Gästerna kan kontrollera tillgängligheten av sevärdheter och underhållning via anläggningens officiella webbplats och app.

 • Butiker
  Butikerna i Disneyland® Paris kommer att vara öppna och omorganiseras för att säkerställa ett större cirkulationsutrymme, medan de anställda hanterar det fysiska avståndet. Olika in- och utgångsvägar kommer att användas i både restauranger och butiker, samtidigt som kontaktlös betalning uppmuntras. Skyddsskärmar kommer också att installeras på alla försäljningsställen.

Skydd och rengöring

Efter återöppnandet av Disneyland® Paris kommer en mångfacetterad strategi för skyddsåtgärder och rengöringsprocedurer att genomföras överallt på hela semesterorten. Detta inkluderar bland annat krav på användningen av munskydd för alla över 6 år, samt en grundligt förbättrad städning.

Sikkerhedsforanstaltninger Disneyland Paris Sikkerhedsforanstaltninger Disneyland Paris Sikkerhedsforanstaltninger Disneyland Paris

Krav på ansiktsmasker

För att garantera säkerheten för såväl gäster som anställda, måste alla gäster, från 6 år och uppåt, alla anställda, samt alla tredjepartsoperatörer, bära ett lämpligt munskydd hela tiden de befinner sig på Disneyland® Paris-området. Munskyddet får endast tas bort när du är på rummet eller när du äter.

Stationer med handsprit

Mer än 2 000 desinfektionsstationer med alkoholbaserad handsprit kommer att finnas tillgängliga i hela anläggningen (både för gäster och personal). Stationerna placeras framförallt vid in- och utgångar till attraktioner, butiker, restauranger och teatrar.

Bättre rengöringssprocedurer

Disneyland® Paris kommer att ytterligare öka frekvensen av sanitetsåtgärder utöver de redan höga normerna för renhet. Innan återöppningen kommer anläggningen att ha genomfört en grundlig sanering med fokus på sanitet, med inriktning på områden som kök, sanitära anläggningar och attraktioner.

Hälso- och säkerhetsutbildning för anställda

Då Disneyland® Paris välkomnar gästerna tillbaka till magin, kommer de anställda att spela en nyckelroll i att vägleda och förklara för gästerna om de nya åtgärderna. Personalen kommer därmed att genomgå omfattande ny utbildning, där de kommer att lära sig att anpassa sig till de nya åtgärderna; inklusive hälso- och säkerhetsregler, nya rengöringsprotokoll, fysiskt avstånd, hantering av kontaktlösa gästinteraktioner och annat. På så sätt är personalen bäst rustad för att välkomna gäster, svara på eventuella frågor och uppmuntra alla att följa de nya försiktighetsåtgärderna.

Viktig information

Eftersom hälsa och säkerhet för gäster och anställda är högsta prioritet för Disneyland® Paris, ombedes alla gäster bekräfta, före ett besök på Disneyland® Paris, att de själva och alla personer som de reser med:

 • inte upplever något av följande symtom på COVID-19: feber (över 38 grader) eller frossa, hosta, andfåddhet eller andningssvårigheter, trötthet, muskel- eller kroppssmärta, huvudvärk, minskning av smak- eller luktsinne, halsont, illamående eller kräkningar, diarré,
 • inte varit i kontakt med personer med bekräftade eller misstänkta COVID-19-symptom utan att ha genomfört i en 14-dagars karantän,
 • inte själv är under karantän.

Gäster som inte kan bekräfta alla ovanstående kriterier får inte besöka Disneyland® Paris. Genom att besöka Disneyland® Paris godkänner du att du förstår och följer ovanstående hälso- och säkerhetskrav.

Sikkerhedsforanstaltninger DLP sommer 2020

Återöppning av Disneyland® Paris

Det gradvisa återöppnandet av semesterorten inkluderar först och främst öppnandet av de två parkerna Disneyland Park® och Walt Disney Studios® Park, samt Disney Village®. Nedan kan du se en översikt över återöppningen av Disneys olika hotell:

 • Disneys Newport Bay Club: öppen
 • Disney's Hotel Santa Fe: öppen
 • Naturbyar Natur® Paris av Center Parcs: öppen
 • Disneyland Hotel: tillfälligt stängt. Öppnar igen den 8 december 2020
 • Disney's Hotel Cheyenne: tillfälligt stängt från 30 september 2020. Öppnar igen 3 mars 2021
 • Disneys Sequoia Lodge: tillfälligt stängd. Öppnar igen 1 maj 2021

Disneys Davy Crocket Ranch är stängd på obestämd tid. Öppningsdatum meddelas vid ett senare tillfälle.

Återöppnandet av Disneyland® Paris är naturligtvis i linje med den franska regeringens och hälsovårdsmyndigheternas vägledningar, och har diskuterats med fackliga företrädare från Comité Social et Economique (CSE). Disneyland® Paris prioriterar din hälsa och säkerhet framför allt, och de välkomnar dig med förbättrade hälso- och säkerhetsåtgärder, eftersom fokus fortfarande ligger på att främja hälsa och säkerhet för både anställda och gäster. Hur den nya Disney-upplevelsen fortskrider med de nya initiativen kan ses i videon nedan. Du kan också läsa mer om de nya initiativen som genomförs på Disneyland® Paris längre ner på sidan.

Samla familjen och fördjupa dig i allt från vilda åkturer och roliga temarestauranger till hotellmys och magiska möten med våra älskade Disneyfigurer.

Det finns ingen Disney-magi utan dig.