ALLMÄN INFORMATION FÖR DIN SEMESTER

På den här sidan kan du läsa mer om allt det praktiska med din resa till Disneyland Paris, och få några gåda råd på vägen.

 

Disneyland Paris-appen

Om du inte har laddat ner Disneyland® Paris-appen och lagt till din vistelse är det en bra idé att göra det. Här behöver du det 8-siffriga bokningsnumret som framgår på din bokningsbekräftelse. I appen kan du se aktuella kötider, shower, köpa Premier Access, boka bord, se parkernas öppettider och mycket mer.

Extra magiska timmar

När du har köpt en vistelse på Disneyland® Paris har du möjlighet att komma in i parkerna en timme innan de öppnar. Du får tillgång via ditt MagicPass. Du kan se parkernas öppettider i Disneyland® Paris-appen.

Entrébiljetter

När du har köpt en vistelse på Disneyland Paris har du automatisk tillgång till både Disneyland Park och Walt Disney Studios Park. Det är tillåtet att gå in och ut så ofta du vill. Kom bara ihåg att entrébiljetten/MagicPass måste användas varje gång du går in. Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck in i parkerna. Du får dock ta med lätta snacks.

 

Information pensionsköp:

Vi rekommenderar starkt att ni bokar bord hemifrån. Det är möjligt att boka via Disneyland® Paris-appen eller via telefon på +331 60 30 40 50 (engelsktalande personal). Bokning av bord öppnar från 12 månader före ankomstdatum, och vi rekommenderar att ni gör det så tidigt som möjligt.

Frukost

Frukost äts på ditt hotell. Oftast blir du tillfrågad i receptionen när du vill äta frukost. Om du bor på Davy Crockett Ranch måste du hämta din frukost i receptionen eftersom den fungerar som takeaway.

Halvpension

Halvpension består av frukost, samt lunch eller middag. Detta är valfritt.

Matbiljetterna kan användas på restauranger på hotellen, i parkerna och i Disney Village. Biljetterna är inte daterade till en viss dag men kan användas under hela din vistelse. Om du till exempel har en 3-nätters vistelse får du matbiljetter till 3 måltider (3 x frukost, och 3 x lunch eller middag).

Helpension

Helpensionen består av frukost, lunch och middag. Matbiljetterna kan användas på restauranger på hotellen, i parkerna och i Disney Village. Biljetterna är inte daterade till en viss dag men kan användas under hela din vistelse. Om du till exempel har en 3-nätters vistelse får du matbiljetter till 3 måltider (3 x frukost, 3 x lunch och 3 x middag).

Helpension Extra Plus

Helpension extra plus består av frukost, lunch och middag Matbiljetterna kan användas på restauranger på hotellen, i parkerna och i Disney Village. Biljetterna är inte daterade till en viss dag men kan användas under hela din vistelse. Dessutom ingår en teatime-biljett som kan användas för eftermiddagskaffe och en drinkbiljett (t.ex. läsk) per natt. Du kan lösa in din drink- och teatime-biljett på följande restauranger. Dessutom ingår en valfri måltid med Disney-karaktärer eller Disney-prinsessor under din vistelse, för vilken du måste ha bokat ett bord hemifrån via en av Magic Tour-resebyråerna.

Oanvända matbiljetter återbetalas inte.

Premier Access och Premier Access Ultimate

Du kan köpa Premier Access och Premier Access Ultimate för att komma före kön vid utvalda åkattraktioner. Köpet görs i Disneyland® Paris-appen under dagen eller tidigare. Du kan läsa mer om det här.

Parader och shower

En stor del av upplevelsen är att delta i de olika paraderna och showerna på Disneyland® Paris som, liksom alla åkattraktioner, är gratis. Observera att det kan finnas ändringar eller avbokningar av dessa shower, varför det rekommenderas att få det aktuella programmet i Disneyland® Paris-appen.

Rullstol och barnvagn

Det är möjligt att hyra rullstol och barnvagn vid ingången till parkerna. Om du har hyrt en av delarna kan den användas i parkerna, men får inte tas tillbaka till hotellet. Det finns ett begränsat antal och det går inte att förboka.

Valuta

De flesta internationella kreditkort (Visa/Mastercard, etc.) kan betalas i butikerna och restaurangerna i Disneyland® Paris.

Paris

Om du vill ha en resa till Paris på egen hand, avgår RER-tåg direkt från Disneyland® Paris. Resan till Paris centrum varar cirka 45 minuter och du kan köpa en biljett på tågstationen. Det är en bra idé att köpa biljetter för att komma upp i Eiffeltornet i förväg.

Shopping

5–10 minuters bilresa eller bara ett stopp med RER-tåget mot Paris, ligger staden La Vallée Village. Här ligger det imponerande internationella köpcentret Val d ́Europe med massor av butiker, restauranger, Sea Life-akvarium och La Vallée Outlet Shopping Village - en hel by med modebutiker som säljer förra årets modekläder till rabatterade priser. Kolla centrets hemsida för öppettider.