Allmän information till din semester

På denna sida kan du läsa mer om det praktiska med mat, entré, m.m.

Hotellkuponger:

Ungefär två till tre veckor före avresa skickas en hotellkupong via e-post. Kom ihåg att skriva ut hotellkupongen och ta med den till hotellet.

Information:

På tv-kanalen Disneyland® Paris Today och i hotellets informationstidning hittar du den senaste informationen. Det är också en bra idé att orientera sig i gästbroschyrerna, som lämnas ut vid ankomsten till Disneyland® Paris.

Broschyren innehåller kartor och beskrivningar på matställen, attraktioner, m.m., så att du kan organisera ditt besök både inom och utanför parkerna och därmed få det mesta ut av vistelsen.

Planera besöket till Disneyland Paris parker ordentligt. Först och sist på dagen är det minst kö, och dra nytta av öppettiderna på kvällen. Hotellet erbjuder specifik information om öppettiderna för parker och parader, etc.

Frukost:

Frukost måste köpas på alla Disneys hotell och samarbetshotell, dock inte på Algonquin's Explores Hotel och B&B hotell, där frukost ingår. Frukost är oftast mellan 07:00 och 10.00, men kan variera från hotell till hotell. Fråga vid incheckningen. Hotellen ber ofta gästerna att välja en ungefärlig tid för frukost. Andra måltider kan ätas på alla hotell, oavsett om du bor där eller inte. Det finns också gott om matställen, till exempel i Disney® Village, Disneyland® Park och Walt Disney Studios® Park, både inomhus och utomhus i olika prisnivåer.

Pension:

Du kan förbeställa både halv- och helpension. Här kan du välja mellan Standard, Plus eller Premium. Observera att det varierar på hur många ställen varje typ av pension kan användas. Pension kan bokas av alla gäster som bor på ett av Disneys hotell. Pension kan inte bokas om du bor på ett av Disneys samarbetshotell. Se detaljer om pension på vår hemsida.

Bordsreservation rekommenderas. Fråga i receptionen eller boka hemifrån på +33 1 60 30 40 50 (engelsktalande personal). Bord kan beställas från 2 månader före ankomst.

Helpension inkluderar: Frukostbuffé på det utvalda Disneyhotellet eller "take-away"-frukost på Disney's Davy Crockett Ranch. Lunch på utvalda restauranger med diskbetjäning i Disneyland Park, Walt Disney Studios Park och Disney Village, samt kvällsmat i buffétrestaurangen på ert övernattningshotell. Lunch inkluderar 1 alkoholfri dryck per person. Barn under 3 år har inte helpension inkluderat.

OBS: Frukost fås som Quick Service och intas på Restaurang En Coulisse, i Disneyland Studios från parköppningen till kl. 11:00. Barn under 3 år har inte helpension inkluderat.

Läs mer på vår hemsida under Pension.

Övriga måltider:

Om du inte har köpt pension kan middag intas på de olika hotellen, oavsett om du bor där eller inte. Det finns också gott om matställen, till exempel i Disney® Village, Disneyland® Park och Walt Disney Studios® Park både inomhus och utomhus i olika prisnivåer. Kom ihåg att boka bord. Bordsreservation för restauranger på Disneyland görs via telefon +33 1 60 30 40 50 (engelsktalande personal) från två månader före ankomst.

Andra tillköpsmöjligheter:

Det är möjligt att köpa till olika upplevelser för din vistelse. Till exempel frukost eller lunch med Disneykaraktärerna samt lunch med Disneysprinsar och -prinsessor.

Du kan också beställa en födelsedagstårta om det finns ett tillfälle att fira under din vistelse. Du kan köpa ett PhotoPass och få dina semesterminnen att vara en livstid. Läs mer om dessa inköp på vår hemsida.

Disneyland® Park:

Ingången till parken är på Disneyland Hotel. Det är tillåtet att gå in och ut så mycket du vill. Kom bara ihåg att entrébiljetten ska användas varje gång du går in.

Om du bor i ett av Disneys egna hotell, är du garanterad tillgång till parken, dock skall "Disney Easy Pass", som fås vid ankomsten, alltid tas med och visas på begäran.

Walt Disney Studios® Park:

Ingången till denna park ligger mellan Disneyland Hotel och Disney Village. Entrébiljetten ger obegränsad tillgång under vistelsen, samma regler som Disneyland Park.

Det finns mest plats i parkerna i början och i slutet av dagen. Det kan vara fördelaktigt att orientera sig om öppettider, parader och shower under den aktuella perioden. Det finns kartor med info vid ingångarna.

Entrébiljetter:

Biljetter, som lämnas ut på hotellet vid incheckningen, gäller för både Disneyland® Park och Walt Disney Studios® Park.

Det är oftast mest plats i parkerna i början och i slutet av dagen. Detsamma gäller när man äter, därför kan det vara en fördel att äta utanför de normala mattiderna eller boka ett bord hemifrån på tel. +33 160 30 40 50. Det är inte tillåtet att medtaga mat och dryck i parkerna.

FASTPASS:

Vid några av de mest populära attraktionerna kan du förkorta väntetiden med ett FASTPASS. Om det är lång kö öppnas vid några attraktioner en automat, där du matar in din entrébiljett, sedan kommer biljetten tillbaka tillsammans med en lapp som anger en tid du kan återvända till attraktionen och ställa dig i FASTPASS-kön, som är något kortare. Denna tjänst är gratis.

Parader och shower i båda parkerna:

En stor del av upplevelsen är att se alla parader och shower i Disneyland Paris som, liksom alla attraktioner, är gratis.

Observera att ändringar eller avbokning av dessa shower kan förekomma, varför vi rekommenderar att hämta det aktuella programmet i City Hall på Disneyland® Park eller Studio Services på Walt Disney Studios® Park.

Rullstol/barnvagn:

Det finns möjlighet att hyra en barnvagn/rullstol i båda parkerna (begränsat antal tillgängliga).

Valuta:

De flesta internationella kreditkort (Visa/Mastercard etc.) kan användas i butiker och restauranger på Disneyland® Paris. Det är dock alltid en god idé att ta med lite kontakter i nöjesparkerna.

Utflykt till Paris:

Om du vill ha en resa till Paris på egen hand, avgår RER-tåg direkt från Disneyland® Paris. Resan till centrala Paris tar ca 45 minuter och du kan köpa en biljett på tågstationen.

Om du är på Disneyland® Paris samtidigt som vi har en buss där nere, finns det möjlighet att delta i en dansk guidad busstur till Paris. Vänligen kolla mer hos Magic Tours innan avresa.

Shopping:

Staden La Vallée ligger 5-10 minuters bilresa, eller en hållplats med RER-tåget mot Paris. Här hittar du det imponerande internationella shoppingcentret Val d'Europe med massor av affärer, matställen, akvarium Sea Life  och La Vallée Outlet Shopping Village, en hel by med modebutiker som säljer förra årets modekläder till rabatterade priser.

Köpcentrumet är öppet varje dag kl. 10 – 21, Les Terrasses med läckra matställen till kl. 23, matbutiken till 22, och Shopping Village till kl. 19.

Observera att vissa hotell ligger inom gångavstånd.